Acasă » Edituri » Editura Humanitas

Editura Humanitas

postat în: Edituri 0
0
(0)

Parcul Herăstrău - Casa Presei Libere - Sediul MultiMedia Publishing

Instituția: Grupul Humanitas
Adresa: Piaţa Presei Libere nr. 1, Corp C, Etaj 1, București

Tel: (021) 408 83 50
Email: secretariat@humanitas.ro
URL: https://humanitas.ro/
Jurnale:
Cărți:

Humanitas este o editură înființată la 1 februarie 1990, cu sediul în București, printr-un ordin al ministrului culturii, pe scheletul vechii Edituri Politice. A fost privatizată în februarie 1991.

Editura Humanitas a devenit larg cunoscută la începutul anilor 1990 prin publicarea unor nume sau titluri interzise sub regimul comunist. Au apărut atunci mare parte din cărțile lui Emil Cioran, Mircea Eliade și Eugène Ionesco, texte antebelice sau inedite de Constantin Noica și de Lucian Blaga, volume de Monica Lovinescu și de Virgil Ierunca, seria de Amintiri ale lui Constantin Argetoianu, Convorbirile lui Mircea Ciobanu cu Regele Mihai etc. Primele colecții ale editurii − puternic marcate de misiunea recuperării unui trecut prețios și de credința că societatea poate fi schimbată prin lecturile potrivite − au fost „Totalitarism și literatura Estului“, „Memorii/Jurnale“, „Societatea civilă“. (Sursa: Wikipedia)

Editura Humanitas are azi în paleta sa editorială următoarele domenii: științe umaniste (filosofie, istorie, științe sociale/politice, psihologie/antropologie), religie și spiritualitate; ficțiune și literatură memorialistică; știință popularizată; carte practică; manuale și auxiliare școlare; carte pentru copii; audiobookuri.

Votează!

Rating mediu 0 / 5. Valoare vot: 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *