Acasă » Cărți » Aventurile lui Pinocchio – O poveste pentru oameni mari

Aventurile lui Pinocchio – O poveste pentru oameni mari

postat în: Cărți 0
0
(0)

Aventurile lui Pinocchio - O poveste pentru oameni mariAutor: Nicolae Sfetcu
Editura: MultiMedia Publishing
Anul: 2022
Limba: română
Coperta: broșată
Număr pagini: 48 pagini
Dimensiuni: 210 x 148 x 4 mm
Greutate: 76 g
Formate: tipărit, PDF, EPUB, MOBI
ISBN: ‎978-606-033-663-1
DOI: 10.13140/RG.2.2.22089.67688
Cuvinte cheie: Aventurile lui Pinocchio, poveste, Pinocchio, Carlo Collodi, mitul Pinocchio, heterotopie, identitate, umanism, educația
URL: https://www.telework.ro/ro/e-books/aventurile-lui-pinocchio-o-poveste-pentru-oameni-mari/

Una din cele mai citite cărți din lume, considerată o metaforă a condiției umane, și pretabilă la o pluralitate de interpretări, Aventurile lui Pinocchio a avut un impact mare asupra culturii mondiale. Cartea răspunde unei prerogative care aparține doar capodoperelor: aceea de a fi în afara timpului. Cartea pune accent pe investigarea psihologică a personajului său central Pinocchio, în timp ce încearcă să descopere o umanitate pierdută în vidul tehnologiei și al științei.

Mitul Pinocchio este folosit pentru a condamna cultura violenței și a consumerismului. Collodi apelează cu succes la interacțiunile metaforice, bipolaritățile, și miracolele ambigue.  Identitatea lui Pinocchio este adesea jucată la limită, imaginată de el însuși și de toți cei pe care îi întâlnește în drum. Pinocchio este numele vieții care este simultan anorganică, umană și animală.

Aventurile lui Pinocchio explorează modul în care experiențele câștigate în spațiul heterotopic oferă individului capacitatea de a modifica viziunea panoramică, și cum aceste experiențe ne pot arăta în cele din urmă cum putem recupera sau restabili existența noastră ca subiecți individuali.

Aventurile lui Pinocchio - O poveste pentru oameni mari

Votează!

Rating mediu 0 / 5. Valoare vot: 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *