Acasă » Jurnale » Intelligence Info

Intelligence Info

postat în: Jurnale 0
0
(0)

Intelligence Info

Instituția: MultiMedia SRL
Editura: MultiMedia Publishing

ISSN: (Print): ISSN 2971-9089 ISSN-L 2821-8159, (Online): ISSN 2821-8159 ISSN-L 2821-8159
DOI: https://doi.org/10.58679/ii65791
Adresa: Piaţa Presei Libere, Nr. 1, Casa Presei Libere
Tel.: 0745 526 896
Email: contact@intelligenceinfo.org
URL: https://www.intelligenceinfo.org/
Anul lansării: 2022
Numere: Intelligence Info, Volumul 1, Numărul 1, Septembrie 2022

Revista ”Intelligence Info” publlică articole academice din domeniile intelligence, istorie, geopolitică, securitate, și știința informației. Toate articolele revistei sunt disponibile gratuit în acces deschis (open access) sub licență Creative Commons. Publicarea articolelor în revistă este gratuită. Obiectivul principal al revistei este de a contribui fundamental la înțelegerea conceptelor științifice și filosofice și a aplicațiilor practice ale acestor concepte. Sunt acceptate articole în limbile română, engleză și franceză.

Activitatea de intelligence poate fi considerată ca fiind procesul prin care anumite tipuri de informaţii sunt solicitate, colectate, analizate şi diseminate, şi modul în care sunt concepute şi desfăşurate anumite tipuri de acţiuni secrete. Serviciile secrete sunt agenţii guvernamentale care se ocupă cu colectarea şi analiza informaţiilor senzitive în scopul asigurării securităţii şi apărării naţionale. Metodele de obţinere a informaţiilor pot include spionajul, interceptarea comunicaţiilor, criptanaliza, cooperarea cu alte instituţii, şi evaluarea surselor publice. Activitatea de intelligence militară utilizează abordări de colectare și analiză a informațiilor pentru a oferi îndrumări și direcții pentru a ajuta comandanții în deciziile lor. Istoria intelligence oferă o perspectivă de ansamblu pentru a înțelege activitatea de informații, geopolitica și securitatea la nivel național și internațional..

Geopolitica implică studiul politicii și relațiilor internaționale. La nivelul relațiilor internaționale, geopolitica este o metodă de studiu pentru a înțelege, explica și prezice comportamentul politic internațional prin variabile geografice. Subiectele geopoliticii includ relațiile dintre interesele actorilor politici internaționali concentrate într-o zonă, un spațiu sau un element geografic, relații care creează un sistem geopolitic.

Securitatea este un concept prin care se evaluează gradul de rezistență sau de protecție la ceea ce este considerat a fi rău. În cele mai multe sisteme de securitate, cea mai slabă verigă din lanțul de securitate este cea mai importantă pentru securitate. Situația este asimetrică, deoarece ” apărătorul” trebuie să acopere toate punctele de atac posibile, în timp ce “atacatorul” este suficient să identifice doar un singur punct slab pe care să se concentreze.

Știința informației este o știință interdisciplinară care privește în primul rând analiza, colectarea, clasificarea, manipularea, stocarea, extragerea și diseminarea informației. Știința informației este în prezent un domeniu larg, interdisciplinar, care incorporează nu numai aspecte ale științei calculatoarelor, dar adesea și domenii diferite precum știința arhivării, știința cognitivă, comerț,. comunicații, legislație, știința bibliotecii, management, matematica, filozofie, politici publice, și științele sociale.

Votează!

Rating mediu 0 / 5. Valoare vot: 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *