Instituția: MultiMedia SRL
Editura: MultiMedia Publishing
ISSN: (Print): ISSN 2971-9070 ISSN-L 2821-8086, (Online): ISSN 2821-8086 ISSN-L 2821-8086
DOI: https://doi.org/10.58679/cs69498
Adresa: Piaţa Presei Libere, Nr. 1, Casa Presei Libere
Tel.: 0745 526 896
Email: contact@cunoasterea.ro
URL: https://www.cunoasterea.ro/
Anul lansării: 2022
Numere: Cunoașterea Științifică, Volumul 1, Numărul 1, Septembrie 2022 – Cunoașterea Științifică, Volumul 1, Numărul 2, Decembrie 2022
Revista ”Cunoașterea Științifică” publlică articole academice din domeniile științei și filosofiei. Toate articolele revistei sunt disponibile gratuit în acces deschis (open access) sub licență Creative Commons. Publicarea articolelor în revistă este gratuită. Obiectivul principal al revistei este de a contribui fundamental la înțelegerea conceptelor științifice și filosofice și a aplicațiilor practice ale acestor concepte. Sunt acceptate articole în limbile română, engleză și franceză.
Cunoașterea oferă puteri nelimitate, este motorul care conduce viața umană, de aceea dobândirea cunoașterii este considerată cea mai importantă activitate umană. Acumularea cunoașterii implică procese cognitive complexe, precum percepția, învățarea, comunicarea, asocierea, și raționamentul. Dezvoltarea metodei științifice a contribuit în mod semnificativ la modul în care se dobândește cunoașterea lumii fizice și a fenomenelor sale. Pentru a fi numită științifică, o metodă de generare a cunoașterii trebuie să se bazeze pe colectarea probelor observabile și măsurabile supuse unor principii specifice de raționament și de experimentare. Cunoașterea științifică se bazează pe dovezi observabile și măsurabile, supuse unor principii specifice de raționament și experimentare, de obicei prin formularea și testarea ipotezelor.
Noua paradigmă a revoluției științifice și tehnologice a făcut progrese rapide, iar lumea a intrat într-o nouă eră a inovației, cu schimbări profunde. Dezvoltarea științei este direct proporțională cu cantitatea de cunoștințe lăsată de generația anterioară. Prin urmare, în forma sa cea mai generală, știința procesează geometric. Cercetarea și dezvoltarea științifică creativă vor deveni principala activitate a umanității.
Lasă un răspuns